Coronatest in Bergen op zoom – GGD West-Brabant

Bergen op Zoom is een plek die goed bereikbaar is voor veel mensen in de provincie Zeeland. Daarom bied zowel de GGD West Brabant als commerciële partijen de Coronatest Bergen op Zoom aan. In dit artikel vertellen we precies waarop je moet letten en waar je terecht kunt.

Testen op Corona

Wie kunnen testen op COVID-19?

Mensen met één van de volgende COVID-19-symptomen moeten worden beoordeeld. (uitgezonderd zijn commerciële daar kun je altijd terecht)

  • een nieuwe of verergerende hoest
  • koorts (ten minste 38˚C)
  • kortademigheid
  • een zere keel
  • niezen en loopneus
  • tijdelijk verlies van reukvermogen.

Voor dringende medische zorg, bel uw huisarts of bij spoed 112.

Met wie moet u contact opnemen?

Bel uw arts in Bergen op zoom als u zich onwel voelt of één van de ernstige COVID-19-symptomen heeft. Hij zal met u praten en een afspraak voor u maken voor een corona test. Deze beoordeling zal worden gebaseerd op uw symptomen en omstandigheden.

U kunt ook de GGD coronalijn bellen op 0800-1202. Dit is gratis en u kunt op elk moment bellen, het is elke dag de hele dag open. Iemand zal met u praten over uw symptomen en een afspraak voor een beoordeling maken.

GGD heeft ook toegang tot tolken als u die nodig hebt.

Vertel het hen als u onlangs naar het buitenland bent gereisd, in contact bent geweest met iemand die onlangs is gereisd, of een naast familielid bent van een bevestigd geval.

Getest worden

GGD of uw arts zullen u vertellen wat u moet doen als u zich moet laten testen. Sommige gezondheidscentra kunnen u vragen om in uw auto of in een wachtruimte te wachten.

Als u ervoor kiest om naar een testcentrum in de buurt te gaan, denk er dan aan om vriendelijk te zijn tegen het personeel. Zij werken zo snel en zorgvuldig als ze kunnen.

Uw persoonlijke informatie

Wij verzamelen niet meer informatie dan nodig is, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van uw testresultaat en zodat wij verslag kunnen uitbrengen over COVID-19-tests. Wij zullen uw testresultaat alleen met uw arts delen als u ons daarom vraagt en ons hun contactgegevens geeft.

Het is ook handig als u uw Burger Service Nummer bij u heeft – zie informatie over hoe u uw BSN nummer kunt vinden.

Tijdens uw onderzoek kan de arts of verpleegkundige persoonlijke beschermingsmiddelen dragen (bijvoorbeeld een masker, operatieschort, gezichtsbescherming en handschoenen) en u vragen stellen over uw

Als u onlangs naar het buitenland bent gereisd, in contact bent geweest met iemand die onlangs is gereisd, of een direct contact bent van een bevestigd geval en COVID-19-symptomen krijgt, is het heel belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat testen.

U krijgt uw testresultaten van uw huisartsenpraktijk in bergen op zoom (als het resultaat negatief is) of van de plaatselijke volksgezondheidsdienst (als het resultaat positief is). Als u een positieve test terugzendt, zullen het Ministerie van Volksgezondheid en uw plaatselijke volksgezondheidsdienst samen met u nagaan met wie u in nauw contact bent geweest en contact met u opnemen. Indien nodig kan informatie over een positieve testuitslag ook worden gedeeld met hulpdiensten in uw regio om hen te helpen bij hun reactie, maar de informatie zal niet worden gebruikt voor immigratie gerelateerde of handhavingsdoeleinden.

Omdat er zo veel tests worden gedaan, kan het enige tijd duren voordat u de uitslag krijgt. Wees geduldig – de gezondheidsdiensten en laboratoria werken zo snel mogelijk. Denk eraan thuis te blijven als u onwel wordt, hoest en niest met uw elleboog of tissues te bedekken, en uw handen vaak te wassen en te drogen of handdesinfectans te gebruiken.

Hoe werkt het testen in Bergen op Zoom?

De meest gebruikelijke manier om op COVID-19 te testen is een uitstrijkje achter in uw neus. Een wattenstaafje is een klein wattenstaafje, maar met een langer staafje.

Dat monster gaat naar een laboratorium in Bergen Op Zoom om geanalyseerd te worden. Een andere manier is een uitstrijkje achter in uw keel en neus.

Wanneer u wordt getest, krijgt u te horen wanneer en hoe u de uitslag kunt verwachten. Of u positief of negatief test, wordt u meegedeeld.

Uw arts zal u adviseren of u zichzelf moet isoleren in afwachting van de testuitslag. U moet altijd thuisblijven als u zich niet goed voelt.

Als u wordt getest, moet u het advies opvolgen dat u krijgt over wat u nu moet doen.

Een ondersteunend persoon tijdens de test

U kunt iemand vragen om u te helpen naar de dokter te komen en bij u te zijn terwijl u wordt beoordeeld en getest.

Als u erg ziek bent en door GGD of uw arts wordt geadviseerd om u in het ziekenhuis te laten onderzoeken of testen, kunt u iemand vragen om u te helpen daar te komen. Als u iemand nodig hebt om u naar het ziekenhuis te brengen, moet u of uw begeleider van tevoren bellen en dit bespreken met de arts of verpleegkundige in het ziekenhuis.

Waar kunt u een test laten doen?

Als u symptomen heeft die wijzen op COVID-19, zoals verkoudheid of griep, neem dan contact op met GGD West Brabant: Tussenriemer 25, 4704 RT Roosendaal (0800-1202) of uw huisarts om te kijken of u een test in bergen op Zoom nodig heeft.

Bericht auteur: Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *